Изкуство за деца

Culturadas pop-up #3: Галерия + събития

Oт 20-ти до 30-ти септември в Пространство Сервантес в София ще съберем на едно място истинските цветове на Жоан Миро, визуалната поезия на Жоан Броса и средиземноморският пейзаж на Хавиер Марискал. А ако това ви се стори малко, ще ви изненадаме и с оригинални произведения на съвременни художници от Испания. Те са част от селекцията на “Плом”- първата испанска галерия с изкуство за деца и “Контемпоранеа ”- платформа за съвременно изкуство.

И за да не е скучно…

…добавихме парaлелна програма със събития:

Прожекция на филма „Чико и Рита“ 2010 г. (Трейлър)

Autor: Javier Mariscal

Autor: Javier Mariscal

Режисьори: Фернандо Труеба, Хавиер Марискал
Сценарист: Игнасио Мартинес де Писон
Музика: Бебо Валдес

Чико и Рита е анимационен филм, ситуиран в Хавана и Ню Йорк през 40-те години. Това е история за любовта между един кубински пианист, станал известен в джаз средите и кубинска певица с очарователен глас. „Чико и Рита“ е израз на любовта на двамата творци и приятели Труеба и Марискал към музиката, културата и хората на Куба.

Номинация за Оскар 2012 г. (за най-добър анимационен филм)
Награда от Европейски филмови награди 2011 г., награда Гоя 2011 г. (най-добър анимационен филм)

20 септември, 19.30 ч., Пространство Сервантес. Оригинална версия, субтитри на български. Свободен вход с покани до запълване на залата. Поканите можете да вземете от Институт Сервантес след 17-ти септември.

 

Art charing point: точка за споделяне на изкуството, което развълнува Европа тази година. Включва каталози на две от големите европейски изложби, които в момента могат да бъдат видени в Барселона и Лондон, а именно „Кухнята на Пикасо“и“Frida: making Her Self Up”

• Детски кът – след като разгледат галерията, ще оставим децата да рисуват. Да видим с какво ще ни изненадат!

Ателиета за деца (3 до 7 години) – ще предложим и по-пълно опознаване на творчеството на Жоан Миро и Хавиер Марискал. Скоро дати, часове и допълнителна информация – тук и във Фейсбук страницата на събитието

И тъй като Пространство Сервантес се оказа малко за всички идеи…

• В блога ще споделя интервютата с Марта Цимерман, основател на първата галерия за деца в Испания – Галерия „ПЛОМ“, както и разговора ми с Хавиер Марискал от самото Студио „Марискал“ в Пало Алто, Барселона.

• В магазин „Тоте Поте“ на ул. „Неофит Рилски“ 59 ще предложим специална селекция с материали за деца от магазина на Фондация „Жоан Миро“ (Барселона). В рамките на #culturadaspopup.

Както се казва, запазете си отсега датите в календара. Ние ви очакваме!

Този проект е реализиран с подкрепата на Институт Сервантес – София.

10X

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 коментара

  • Reply Нева Мичева x Culturadas pop-up – CULTURADAS ноември 27, 2018 at 11:20 am

    […] се да отговорим на този въпрос като показахме в Галерията три визуални стихотворения на Броса, a благодарение на […]

  • Reply Красотата ще спаси света – Irene la fata януари 6, 2019 at 9:30 am

    […] Culturadas pop-up #3: Галерия + събития […]

  • Leave a Reply