Blog, Деца

Do It Yourself: Балеринките в  детската стая

„Много е хубаво да си имаш дете, но да си бременна е направо вълшебно. Наслаждавай се! После е друго.“ – това ми каза една приятелка, докато й мрънках, че не зная какво да правя с цялото свободно време, което изведнъж се отвори в ежедневието ми.

След дългогодишен френетичен служебен ритъм, наистина се чудех какво е да не ходиш на работа –  липсваше ми действието, това да бързам, да закъснявам, да гоня срокове, пощата ми да прелива от имейли, бюрото ми да е затрупано с писма, документи и проекти, които трябваше да съм прегледала миналия месец. Малко по малко обаче се отпуснах и започнах да усещам блаженството на бременността във всичките му проявления. Винаги ще си спомням с усмивка тези вълшебни месеци на очакване, на пеперуди в корема, следобедни дремки и мечти с аромат на бебешки омекотител.

„Балеринките“ свързвам точно с този момент от живота ми.DSC_6433

Идеята за тях взех от един от любимите ми сайтове за интериор – loftilove.com.  Видях ги и ги пожелах на мига. Писах с молба да ми кажат кой ги прави, как мога да ги поръчам и т.н., но отговор  така и не получих. Не разбрах и кой точно е авторът на оригиналните. Знаех, че няма да се успокоя, докато не ги придобия. След кратко разочарование реших, че като толкова много ги искам, мога да опитам сама да изработя нещо подобно.  А и това беше чудесен начин да запълня част от свободното си време.  С едно посещение на „Слънчоглед“ и на един магазин за платове си набавих всички необходими материали.


Платно – ползвах опъната каваца върху дървена рамка

Бои – избрах акрилни

Четки с връх за контурите, по-дебели и плоски за запълване

Картон и ножица – за изработка на шаблон на фигурката

Тюл за поличката

Игла и конец за прикрепване на тюла.


DSC_6435DSC_6437Оказа по-лесно отколкото предполагах, въпрос беше на организация и време, което да им отделя.

page214С трите балеринки на стената се почувствах спокойна и напълно готова да посрещна бебето вкъщи.

10Х

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply