Blog, България

Градски потайности #04

Мандала + Сома

Ако понятието „градски дзен“ изобщо съществува, то със сигурност пасва идеално на Мандала.  Това място съчетава спокойствието присъщо на йога центровете, но гледката ( която е почти 360°!) напомня, че съм насред града и то в една от най-шумните му и забързани точки – Лъвов Мост. Това се оказва добра комбинация, тъй като всеки път щом попадна там мигновено се успокоявам и същевременно си припомням колко много обичам София.

Накратко казано това е йога център, в който в сферата на личната трансформация предлага почти всичко, за което мога да се сетя, както и много неща, за които не подозирах, че съществуват.

Освен залите за йога практики и кабинетите за масаж, на мен много ми харесва сърцето на центъра – нещо като магазин, книжарница, читалня, детски кът, чайна и място за похапване. Всичко е разположено на малка площ, но никое не пречи на останалите, даже напротив. Беше ми особено любимо миналата есен, защото ми даваше възможност да сменя домашната атмосфера и спокойно да пусна още непроходилата тогава Дея да си пълзи около мен на воля, а аз да похапна от Сома такава храна, каквато най-много харесвам – лека, прясна, сезонна и приготвена с качествени продукти.

Терасите изглеждат зашеметяващо, но никога не съм уцелвала подходящо време, за да се разположа на тях. Ще се постарая в бъдеще.1 3 4 5 6 7 7-1 7-2 8 9 10 11 12 13

С две думи – любимо място!

10Х

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply